Jdi na obsah Jdi na menu

Výstava Krčmaň 8.-10.května 2009

12. 5. 2009

 

Obrazek

 

Ve dnech 8.-10.května 2009 jsme opět uspořádali tradiční hodovou výstavu.

Za obětavé pomoci firmy Rybářství Danuše Nováková se nám na poslední chvíli podařilo připravit zpevněnou plochu pro instalaci exponátů a tím vytvořit pro návštěvníky kulturnější prostředí.

Na ploše byla k vidění již ucelená sbírka mlátiček a lisů, kompletní řada sít, fukarů, překulovačů a čističek pro čištění namláceného obilí, různá oradla od dřevěného háku až po železný obracecí pluh a několik desítek kusů drobného nářadí denního života. Největší zájem byl u odborníků o nejrůznější systémy obracecích pluhů a spirálový trier na kulatá semena, u ostatních návštěvníků budila největší pozornost čistička peří z poloviny 19.století a nejrůznější typy máselnic.

Za nádherného počasí navštívilo výstavu několik stovek převážně spokojených návštěvníků, m.j. také náměstek olomouckého hejtmana Ing. Horák. Velký zájem budila také studie budoucího areálu muzea, kterou zpracovala Ing. Remešová. Většina velkých exponátů zůstane již trvale vystavena a eventuelní zájemci o prohlídku se mohou objednat telefonicky na čísle +420 724 080 018.

Tímto bych chtěl poděkovat všem za návštěvu a podporu naší činnosti. Okamžitě jsme začali připravovat další zajímavé exponáty tak, abychom příště mohli předvést další novinky.

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava Krčmaň 8.-10.května 2009